In the Westkrant as the top 3 wine bars in Amsterdam West

Deze nieuwkomer in de Tollenstraat is niet zomaar een wijnbarretje, maar een heuse aperitivo bar. Je weet wel, zo’n intiem zaakje dat je overal in Italië vindt en dat na werktijd volstroomt met Italianen op zoek naar drank en iets te eten.

In Venetië zat de Britse globetrotter Larry met zijn Hollandse vriendin in zo’n bruisend barretje aan de Spritz-Aperol en mini-panini. Terwijl de Italianen elkaar verhalen vertelden, kreeg hij een eureka-moment: hij zou een aperitivo-bar gaan openen in Amsterdam, de stad waar zijn geliefde woont.
Dat Nederland geen Italië is, heeft hem niet tegengehouden. Immers: “La dolce vita kent geen grenzen.” Gelukkig maar, want in Piccolo laat Larry Amsterdammers overtuigend zien dat het leven stukken zoeter is met “een glas in je hand, eten in je mond en vrienden aan je tafel”. In een relaxed licht interieur met veel blank hout en planten showt hij een kaart met (lokale) biertjes, cocktails en Franse en Italiaanse wijnen. Ook qua eten zit het wel snor: kleine porties in overvloed, van pasta, mozzarella salade tot gemengde kazen en charcuterie – mooie hammen, venkelsalami. Larry bereidt alles voor je met de precisie van een chirurg en de passie van een topkok. Dat doet hij van ’s ochtends tot ’s avonds in zijn zaak pal naast de Foodhallen. Go and meet Larry, zou ik zeggen.