As reviewed on 27th of February by Your Little Black Book

Voor budget proof italiaans eten ga je naar Piccolo Amsterdam
Piccolo Amsterdam is een nieuwe spot in Amsterdam West waar je lekkere Italiaanse anti pasti op een borrelplankje wilt en kunt proeven. Waan je even in het mooie Italië bij Piccolo Amsterdam. Een klein zaakje naast De Hallen aan de Tollenstraat waar je terecht kunt voor een lekker kopje Italiaanse koffie, lunch of een licht diner. De signature dish zijn de aperitivo platters, oftewel een Italiaans borrelplankje. Olijven, kazen, hammetjes, brood, alles wat je je maar kunt wensen een gezellige borrel. Voor slechts tien euro heb je al een goedgevulde borrelplank voor je neus staan. Bestel hier een glas Italiaanse wijn bij of de spiced ginger mojito als je met vrienden gaat borrelen.

Waan je in het mooie italië bij Piccolo Amsterdam
Piccolo Amsterdam is ontstaan uit een levenslange droom, een Italiaans café waar je binnenloopt voor een bakje koffie of een aperitivo voor het diner. Geen zin in anti pasti? Bestel dan voor 3 euro de courgettesoep met truffelboter en vers brood of voor maar 4 euro de pasta pesto of broccoli en gorgonzola quiche. Tip: vergeet je Italiaanse avond niet af te sluiten zonder een Caffé affogato, een dubbele espresso met gesmolten vanille-ijs, zo lekker!

Piccolo Amsterdam geeft je het gevoel dat je echt in Italië bent. Een zaakje met veel licht, veel hout en veel planten en bloemen.

Leuk om te weten: Piccolo betekent klein in het Italiaans. Het gaat erom de kleine – piccolo – momenten in het leven te vieren. Dat doet Piccolo door kleine, tapas-like porties te serveren voor lunch, aperitivo of een simpel diner.